Δραγασάκης: Λάθος που αναθέσαμε την υλοποίηση του σχεδίου μας στον Βαρουφάκη

Στην αφετηρία της μετεξέλιξης και της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης μιλά ανοιχτά για τις πολιτικές προκλήσεις του μέλλοντος και τα λάθη του – κυβερνητικού – παρελθόντος. Στην συνέντευξή του στο tvxs.gr λέει ότι ο σημερινός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νέα φάση της ιδρυτικής του διαδικασίας», διαφωνεί με την εκλογή προέδρου από την βάση και επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποκοπής του κόμματος από τις κοινωνικές του αναφορές «δεν είναι μία «μόλυνση» που έρχεται μόνον από τα έξω – υπάρχει και εντός των τειχών».

Ο Γιάννης Δραγασάκης δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να επιδιώξει την διακυβέρνηση το 2015  – «η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε το ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ότι έμελε να συμβεί», λέει χαρακτηριστικά – , ενώ  στο πεδίο της αυτοκριτικής επισημαίνει ότι «υποτιμήσαμε τις προϋποθέσεις άσκησης αριστερής πολιτικής».

Χαρακτηρίζει επίσης σημαντικό λάθος ότι ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση του στον Γιάνη Βαρουφάκη – «έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα» -, τονίζει πως δεν υπήρξε «ολοκληρωμένη στρατηγική συμμαχιών», και θεωρεί ότι αναλώθηκε δυσανάλογο πολιτικό κεφάλαιο στην ανάδειξη των – «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» – σκανδάλων«Αυτά και άλλα», σημειώνει, «συνέβαλλαν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εμείς ασχολούμαστε με το παρελθόν ή έστω με το παρόν ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το μέλλον».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here