Δραγασάκης: Η έκθεση του ΔΝΤ τροποποιεί όλα τα δεδομένα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ένα «όχι» που θα έχει επιτευχθεί μέσα σε τέτοιο κλίμα πιέσεων και εκβιασμών θα είναι ένα μεγάλο γεγονός με διεθνή απήχηση, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο». Είναι κρίσιμη η επιλογή, επισήμανε ο κ. Δραγασάκης. 

Προσδιορίζοντας τι θα σημαίνει ενδεχόμενη επικράτηση του «ναι» στις κάλπες αποσαφήνισε ότι σ’αυτό το ενδεχόμενο «η λιτότητα θα είναι απεριόριστη». Θα φανεί πως ο ελληνικός λαός εγκρίνει ή τουλάχιστον ανέχεται το γεγονός ότι «ζούμε υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας, στα όρια του προτεκτοράτου» πρόσθεσε.

Με το «όχι», ξεκαθάρισε, «θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για δίκαιη κατανομή των βαρών». Η ελληνική πλευρά θα θέσει υπό πολύ καλύτερες συνθήκες το καίριο ζήτημα της μείωσης του χρέους και θα αποκτήσει μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης εσωτερικής πολιτικής, με γνώμονα τις εξαγγελίες της. Επίσης, καθώς το δημοψήφισμα έχει αποκτήσει έντονη συμβολική διάσταση, διεθνώς, θα εκπεμφθεί ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγών στην Ευρώπη.

«Η Ελλάδα διανύει τον 6ο χρόνο μιας λιτότητας που, εκτός των άλλων, έχει καταφανώς αποτύχει να καταστήσει διαχειρίσιμο το χρέος, όπως αναγνωρίζει στην πρόσφατη έκθεσή του και το ΔΝΤ» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

«Τώρα που έχει τελειώσει το πρόγραμμα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε καθαρότερα το ζήτημα του χρέους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Η έκθεση του ΔΝΤ, ειδικά η αναφορά του στο χρέος, τροποποιεί όλα τα δεδομένα» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο Γ. Δραγασάκης διευκρίνισε: «Πρόθεσή μας ήταν να κλείσει η συμφωνία προ πολλού» είπε μνημονεύοντας τις ευθύνες των δανειστών. «Από τη Δευτέρα το πρωί» ενδέχεται να υπάρχει έτοιμο σχέδιο συμφωνίας, πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here