Δραγασάκης: Εχουμε μπει στη δεκαετία του ΣΥΡΙΖΑ

«Πιστεύω ότι έχουμε μπει στη δεκαετία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύκλος που άνοιξε το 2015 έχει συνέχεια. Ο λαός διαβλέπει την ελπίδα και τις προοπτικές του στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζουν κοινωνική δυναμική σήμερα και ο λαός θα τους εμπιστευθεί μια νέα τετραετία», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη Στο Κόκκινο.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

«Στον πυρήνα της αντίληψής μας το να λύνεις λαϊκά προβλήματα, να τονώνεις το εισόδημα και να μειώνεις τις ανισότητες, συνιστά φιλοαναπτυξιακή πολιτική», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πιστεύει το αντίθετο και μιλά με τον ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό της προηγούμενης δεκαετίας.

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως κάνει λόγο για δήθεν διχασμό της κοινωνίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος «σιγοντάριζε» εκδηλώσεις που μιλούσαν για «προδοσία της Μακεδονίας». Εξήγησε ότι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι η κλασική αντίθεση Αριστεράς-Δεξιάς. Εδώ, όμως, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο, όπως είπε, ότι δεν πρόκειται για μια μάχη «παραδοσιακής δικομματικής εναλλαγής», αλλά για μάχη κοινωνικής αλλαγής που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη»

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «ισχύει το σύνθημά μας το 2014: «Ανατροπή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά αυτή την ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε αλλαγή και αλλαγές. Στην Πορτογαλία και την Ισπανία τις έχουμε, ενώ δεν τις είχαμε τότε. Χρειαζόμαστε και άλλες».

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνο που στην Ελλάδα εγγυάται μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη [..] Οι ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου «υποδεέστερες», όπως συχνά παρουσιάζονται. Είναι πολύ σημαντικό, για να το πω σχηματικά, αν θα βγει ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ, που εναντιώνεται στις κοινές ευρωπαϊκές κοινωνικές ρυθμίσεις ή κάποιος με προοδευτική ατζέντα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Φορολογία

Αναφορικά με το ζήτημα της φορολογίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως η φορολογία πρέπει να μειωθεί εκεί που είναι υψηλή, στοχευμένα, με κριτήριο τη φορολογική δικαιοσύνη και αυτό ήδη υλοποιείται με τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η οριζόντια μείωση της φορολογίας είναι επικίνδυνη γιατί, από ένα σημείο και μετά, δεν μπορεί να στηρίξει τις απαραίτητες δημόσιες δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία, ενώ πρόσθεσε ότι «το 2010 χρεοκοπήσαμε γιατί προηγουμένως, ενώ αυξανόταν το ΑΕΠ μειώναμε τη φορολογία, άρα και τα έσοδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here