Δραγασάκης: Ανάγκη για ισχυρή πλειοψηφία, δαιμονοποιήσαμε το μνημόνιο ως λέξη

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί, αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο κ. Δραγασάκης συνέχισε: «Το δεύτερο είναι ότι σε αυτή την τετραετία στην οποία μπαίνουμε, πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία όχι απλώς να διεκπεραιώσουμε κάποιες υποχρεώσεις, αλλά να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης που λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε.

» Επομένως, με αυτή την έννοια, και όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, θεωρώ ότι αυτό που λέμε αυτοδύναμη πλειοψηφία αντανακλά όχι έναν στενά κομματικό στόχο, αλλά μία αντικειμενική πραγματικότητα».

Οχι σε νέες εκλογές

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων εκλογών στην περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι το σενάριο των νέων εκλογών «θα πρέπει είτε να το αποκλείσουμε είτε να το αποτρέψουμε».

Ακόμη, σημείωσε: «Εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψει μια κατάσταση, κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε αυτόν τον καιρό».

Ιδιόμορφος πόλεμος η διαπραγμάτευση

Για τη διαπραγμάτευση ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα, τόνισε: «Αυτό που τουλάχιστον εγώ βίωσα αυτούς τους μήνες, δεν ήταν μία συνήθης διαπραγμάτευση. Ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος…».

Ο κ. Δραγασάκης σε ό,τι αφορά το μνημόνιο επισήμανε: «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Αρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο, αν το δούμε, έχει μεγάλες διαφορές.

Λαϊκή Ενότητα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε νεομνημονιακό κόμμα

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα, κάνει λόγο για «σαφή μετάλλαξη του εναπομείνοντος ΣΥΡΙΖΑ σε νεομνημονιακό κόμμα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here