Δραγασάκης: Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ η λύση, όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Μια συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προσφέρει λύση και να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, είπε ο Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δραγασάκης απέρριψε ως εναλλακτική την κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς όπως είπε δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή σταθερότητας και δύναμη διεξόδου μια τέτοια κυβέρνηση, διερωτώμενος με ποια κόμματα, στα οποία και άσκησε κριτική.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχoυμε, Επιτυχία θα είναι για εμάς να φτάσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα και τις αντοχές μας, φιλοδοξώντας πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Τα καθήκοντα μιας κυβέρνησης της αριστεράς

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, τα «καθήκοντα» που πρέπει να έχει μια τέτοια κυβέρνηση είναι: α) ολοκλήρωση της συμφωνίας και παράλληλα διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου που θα πρέπει να είναι έτοιμο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2016, β) υλοποίηση της συμφωνίας με τρόπο προοδευτικό που θα δίνει έμφαση στους αδύναμους με αντισταθμιστικά μέτρα και γ) η νέα κυβέρνηση να άρει την ανάγκη της αυτοδυναμίας.

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

«Το όραμά μας δεν είναι να έχουμε διαρκώς κυβερνήσεις αυτοδυναμίας», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι η δέσμευση για την άρση του μπόνους των 50 εδρών και απλή αναλογική θα μπορούσε να υλοποιηθεί στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης.

«Aν το εγχείρημα μας αποτύχει φοβάμαι ότι για πάρα πολλά χρόνια μετά θα είναι δύσκολο να ξανατεθεί το αίτημα για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και γι’ αυτό θα πρέπει να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλους» συμπλήρωσε και παρατήρησε:

«Το εγχείρημα μας υπερβαίνει, καθώς έχει πάρει μια παγκόσμια διάσταση και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά».

Για Λαϊκή Ενότητα

Ο κ. Δραγασάκης είπε ότι προσωπικά περιμένει με ενδιαφέρον να δει το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, διότι, όπως είπε, κατηγορήθηκε προσωπικά ότι δεν προετοίμασε την έξοδο από το ευρώ, που ποτέ δεν αποτελούσε προγραμματικό σχέδιο του κόμματος, ούτε βεβαίως δική του επιλογή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here