Δούλεψε ή όχι ως καθαρίστρια η Σταχτοπούτα που θα είναι πιο βολική για το Σκοπιανό;

Μοιάζει με κουτσομπολιό και σίγουρα έχει στοιχεία μικρότητας, αλλά δεν παύει να είναι και ένα λογικό έως και πολιτικό, αντι-ρουσφετολογικό ερώτημα:

Πώς γίνεται ένα 28χρονο κορίτσι να προσλαμβάνεται στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και μέσα σε δύο χρόνια να γίνεται υπουργός;

Αποτέλεσμα εικόνας για νοτοπουλου ορκωμοσία

Η αλήθεια δεν είναι ούτε καν  κάπου στη μέση. Γιατί προσελήφθη μεν για τις <<κατεπείγουσες ανάγκες του δήμου σε καθαριότητα>> αλλά δεν δούλεψε ούτε μια μέρα εκεί.

Κατ’ αρχήν το υπουργειο απο καιρό έχει υποβιβαστεί σε υφυπουργείο και υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, οπότε είναι επι της ουσίας και τύποις υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. Δεν είναι <<υπουργάρα>> εν πάση περιπτώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε εκει μια πιο βατή προσωπικότητα και όχι ΑΝΕΛοπροερχόμενη για να μην έχει αντιστάσεις στο ονοματολογικο έτσι όπως το λύνει ο Νίκος Κοτζιάς. Επίσης η κυβέρνηση ήθελε εκεί νέα πρόσωπα και ειχαν και μια γενικη γραμμή για <<περισσότερες γυναίκες>>, για καθαρά επικοινωνιακούς λογους. Η Νοτοπούλου ήταν στην παράταξη, ήταν γυναίκα, ήταν νέα, ειχε και ένα σχετικό τρόπον τινά πτυχίο και ΔΕΝ ήταν ΑΝΕΛ.

Στο τομέα καθαριότητας η πικρή αλήθεια είναι ότι προσελήφθη επειδή δεν βρισκόταν άλλη φόρμουλα ώστε να δουλέψει στο γραφείο τύπου της παράταξης Θεσσαλονίκη, Ανοιχτη Πολη. Οπως γράφει η  δημοσιογράφος (παρουσιάστρια δελτίου στο  θεσσαλονικιώτικο TV100) Κική Τσιλιγκερίδου:

<<Επειδή πολλοί το έχετε κάνει εικόνα και χαίρεστε. Η Νοτοπούλου ουδέποτε εργάστηκε στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης – ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. Προσελήφθη με δίμηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας προκειμένου να εργαστεί ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ναι;

EDIT: Μάλιστα προσελήφθη τον Μάιο του 2012 προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

EDIT 2: Δηλαδή προσελήφθη και πληρώθηκε δύο μήνες από τον δήμο Θεσσαλονίκης ως εργαζόμενη καθαριότητας για να είναι εκπρόσωπος Τύπου ενόψει βουλευτικών εκλογών;

Από τότε ηθικό πλεονέκτημα.>>

Οπότε ναι μεν προσελήφθη στον τομεα καθαριότητας, αλλά καθε άλλο παρά Σταχτοπουτα είναι.

Η φωτογρφία είναι από τη συνεντευξη τυπου του  συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη το 2014 Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης  που ήρθε πέμπτος ως παράταξη και έχει αριστερά του τη Νοτοπούλου, είναι τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι και αεροναυπηγοί προσλαμβάνονται στην καθαριότητα αλλά καλύπτουν μετά άλλες ανάγκες του δήμου. Αλλά εν προκειμένω τονισε  ότι <<δεν ήταν προσωπική πρόσληψη δική του επιλογής, ήταν ένα νέο άνεργο παιδί της παράταξης>>

Είναι δε γνωστό τοις πάσι ότι αυτή η φόρμουλα ισχύει για ΟΛΕΣ τις παρατάξεις -μην τρελαθούμε κιόλας ότι το εφεύρε ο ΣΥΡΙΖΑ.  σε που τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ηταν κυβέρνηση -μιλάμε για 2012. ( Απλώς το αποδέχτκε και το συνέχισε. )

Το δε τυπικό βιογραφικό της έχει ως εξής:

Σπούδασε  ψυχολογία στο ΑΠΘ, ασχολήθηκε με το θέατρο και εντάχθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, στα αυτοδιοικητικά κυρίως θέματα αλλά και σε οργανώσεις αλληλοβοηθείας απο τότε που το κομμα  ήταν αντιπολίτευση – μοίραζε φαγητά ,  φάρμακα κ.λπ.

Ουσιαστικά, θεωρήθηκε καλύτερη επιλογή απο την (καθέτως διαφωνούσα με τον Κοτζιά για το ονοματολογικό) Μαρία Κολλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ την οποια ούτως ή άλλως είχε παραγκωνίσει πλήρως απο τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την ίδρυση Γραφείου Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα. Το υφυπουργείο Μακεδονιας-Θράκης δηλαδή είχε υποκατασταθει επι της ουσίας απο το γραφειο που διηύθυνε η Νοτοπούλου. Η δε Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά μεταφέρθηκε σε πιο φυσικό χώρο, κοντά στον Καμμένο, ως υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας ώστε να κάνουν σάντουιτς τον ατυχή Ρηγα…. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Η νέα υφυπουργός κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του Υπουργείου Άμυνας

«H Κατερίνα που στραβομουτσουνιάζει»

Ο Αυστριακός  δημοσιογράφος Ρομπερτ Μισικ  έβγαλε το 2016 ένα βιβλιο μετά απο  μακροχρόνια παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς των πραγματων στον ΣΥΡΙΖΑ και γνώρισε μεταξύ άλλων και τη Νοτοπούλου.

 

Όταν θέλησε να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει και τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα, του συνέστησαν να συναντήσει την 27χρονη τότε ψυχολόγο, Κατερίνα Νοτοπούλου, ως «αρμόδια για τις επαφές του κόμματος με τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα και τα κινήματα αλληλεγγύης».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου τον γνωρίζει με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης «Καλαθάκι» και μοιράζουν μαζί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες από το Αφγανιστάν που έχουν εγκατασταθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ στη συνέχεια επισκέπτονται την «Κλινική της Αλληλεγγύης» που έχει δημιουργηθεί σε όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Γνωρίζεται με όλη την παρέα της Νοτοπούλου και ζουν μαζί την εποχή που η κυβέρνηση προκηρύσσει το δημοψήφισμα, μεθάει από τον νέο εκλογικό θρίαμβο, αλλά μουδιάζει από τον συμβιβασμό του πρωθυπουργού που ακολουθεί.

Περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης που πηγαινε απο το κακό στο χειροτερο και το δημοψήφισμα. Πίνοντας μπιρίτσες σε κλίμα μάλλον μελαγχολικο, όλοι ειναι μάλλον απογοητευμένοι εκεί στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Μισικ:

”Στην κυβέρνησή μας!”, αναφωνεί ο Νίκος, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, ελαφρώς σαρκαστικά.

Καθώς υψώνουμε τα ποτήρια με την μπίρα, η Κατερίνα (η Νοτοπούλου), με μια πρόσθετη δόση ειρωνείας που κρύβει και λίγη πικρία, λέει:

“Είναι καιρός να αρχίσουμε επιτέλους να κυβερνάμε”.

Καθόμαστε στο καφέ “Stretto” στη Θεσσαλονίκη. Μόλις έχει τελειώσει μια από εκείνες τις αγχωτικές συνόδους κορυφής των αρχηγών κρατών και των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φτάνουν τα πρώτα νέα. Λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά “προσεγγίζει” τις πιστώτριες χώρες και ότι διαφαίνεται συμφωνία. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές τη δεδομένη στιγμή.

Το επόμενο πρωί τα γέλια έχουν κοπεί και κυριαρχεί το σοκ. Το κινητό της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν σταματά να χτυπά λεπτό. Η 27χρονη Κατερίνα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα αυτή τη μέρα θέλαμε να πάρουμε ρεπό και να πάμε στην παραλία.

“Ευχαριστώ, Μέρκελ, ευχαριστώ, Αλέξη, που μου χαλάσατε τη μέρα”, λέει με ένα βασανισμένο γέλιο και στραβομουτσουνιάζει ανάμεσα σε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με ανάστατα μέλη της παράταξης που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα όντως συμφώνησε σε ένα μοιραίο πρόγραμμα λιτότητας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οδηγώ το μικρό μας Fiat στους ανώμαλους δρόμους προς τη Χαλκιδική.

Ενα πρόγραμμα λιτότητας που επεκτείνει τον τρόμο και χειροτερεύει τα πάντα; Ακόμα μεγαλύτερη δόση από το φάρμακο που οδηγεί στον θάνατο; Αυτή τη στιγμή σχεδόν κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς ο Τσίπρας θα παρουσιάσει αυτή τη συμφωνία στο κόμμα του ή στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν ότι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σενάρια φρίκης: είτε να εγκρίνουν τη συμφωνία που είναι εγκληματικά ανεύθυνη, είτε να μην την εγκρίνουν και να τινάξουν την κυβέρνησή τους στον αέρα.

“Φοβάμαι”, ψιθυρίζει ο Νίκος, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

“Αυτή τη συμφωνία δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε στην κοινωνία, είναι αδύνατον”, λέει η Κατερίνα και σηκώνει τους ώμους.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here