Δούρου: Το πρόστιμο των 10 εκατ. ευρώ αφορά όλους τους φορολογούμενους

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

«Το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα για την απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, δεν αφορά τις συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις», δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αναφερόμενη στο πρόστιμο που επιβλήθηκε για την έλλειψη κατάλληλων υποδομών στις περιοχές Ραφήνας – Αρτέμιδας, Νέας Μάκρης, Κορωπίου, Μαρκόπουλου στην Αττική και Λευκίμμης Κέρκυρας.

«Αφορά στη χώρα ολόκληρη. Αφορά όλους τους πολίτες. Όλους τους φορολογούμενους που καλούνται να το πληρώσουν» σχολίασε η κ. Δούρου. 

Υπογράμμισε δε ότι «ακριβώς την ώρα που οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη που τους επιβάλλονται, οι κυβερνητικές αρχές, οι δήμοι, όλοι μας, δεν πρέπει να αδιαφορούμε αλλά να δρούμε».

Το πρόστιμο θα αυξάνεται κατά 3,64 εκατ. ευρώ στο τέλος κάθε εξαμήνου, με την πρόβλεψη ότι θα μειώνεται, εάν διαπιστώνεται κάποια επίλυση.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας καταδικάστηκε για πρώτη φορά το 2007, για την έλλειψη αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού σε 23 οικισμούς άνω των 15.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τη σχετική Οδηγία, οι υποδομές αυτές έπρεπε να λειτουργούν  από το … 1998!


 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here