Δούρου: Σταματήστε τις αναρτήσεις, σεβαστείτε όσους δίνουν μάχη με τη φωτιά

Αυστηρή έκκληση προς όλους, να σταματήσουν να ανεβάζουν κείμενα στα social media για τη φωτιά και να σεβαστούν τους κατοίκους αλλά και όσους δίνουν μάχη για τον έλεγχό της, απηύθυνε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους. Και όταν λέω όλους εννοώ όλους και όλες ανεξαιρέτως! Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που παλεύουν άυπνοι τόσες μέρες, σεβαστείτε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία».

Παράλληλα η Ρένα Δούρου, τόνισε πως με πρωτοβουλία της Περιφέρειας η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάτι που επιτρέπει ακόμη και τώρα να φιλοξενηθούν οι πληγέντες, ενώ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή έστειλε στη μεγάλη φωτιά του Καλάμου 16 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου που τώρα έχουν φτάσει τα 26.
Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας για την αυταπάρνηση με την οποία δουλεύουν όλες αυτές τις δύσκολες ώρες.

Oλόκληρη η δήλωση της Ρένας Δούρου έχει ως εξής:

Απευθύνω έκκληση προς όλους και όλες ανεξαιρέτως: Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που είναι άυπνοι, σεβαστείτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας που δουλεύουν άοκνα τόσες ημέρες.

Δυόμισι χρόνια από τη θέση της περιφερειάρχου με τίμησαν έμπειροι αξιωματικοί με την εμπιστοσύνη τους και μου έμαθαν τη σιγή ασυρμάτου. Όταν επιχειρούμε, σιωπούμε. Δελτία Τύπου από ξαπλώστρες σε νησιά, τιτιβίσματα από κλιματιζόμενα, κομματικά γραφεία, εάν κάποιος δεν μπορεί να τα διαβάσει κοιτώντας στα μάτια τους άνδρες της Πυροσβεστικής και τους συμπολίτες που έχουν χάσει το σπίτι, να μην τα γράφει.

Ακόμη κι αν είχαμε πόρισμα για το ποιος ευθύνεται για τον εμπρησμό που κατέκαψε την Ανατολική Αττική, αυτό το πόρισμα δεν θα μπορούσε να γίνει σκεπή για τους συμπολίτες μου που έχουν χάσει το σπίτι τους».

«Ενημερώνομαι άμεσα από το συντονιστικό για το έργο της Πυροσβεστικής. Έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις, αλλά το να αναζητούμε μέσω tweets, έξυπνων δελτίων Τύπων και ποσταρίσματων τις αιτιάσεις, δεν ποιούμε υπηρεσία, ούτε στα παιδιά που τους παραδίδουμε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον, ούτε στους πολίτες που κλαίνε πάνω από το βιός τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά πολλοί και πολλές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες δίνουν τη μάχη χωρίς τηλεοπτικό διάλειμμα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here