Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, άκουγε κηρύγματα ιμάμη-υποστηρικτή του Ερντογάν

Τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση επιμένει ότι ο αστυνομικός Μέρτ Αλτιντας, που σκότωσε τον Ρώσο πρέσβη είχε σχέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν, αποκαλύπτεται ότι ο δράστης παρακολουθούσε κηρύγματα του Nurettin Yıldız, ενός ακραίου ιμάμη, υποστηρικτή του τούρκου προέδρου Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι ο Αλτιντας που φώναζε συνθήματα της Αλ Νούσρα, μετά τα πυρά στον Ρώσο πρέσβη, επισκεπτόταν το τζαμί Hacı Bayram στην Αγκυρα και παρακολουθούσε κηρύγματα του Υildiz, ο οποίος είναι πρόεδρος του  Social Fabric Foundation(Sosyal Doku Vakfı).

Τα κηρύγματα του έχουν προκαλέσει σοβαρές δημόσιες αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι νόμιμος ο γάμος στην ηλικία των 6 ετών! Επιπροεσθέτως υποστήριξε ότι είναι αμαρτία να βλέπεις γυναίκα παρουσιάστρια ειδήσεων στην τηλεόραση και ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ευγνώμονες όταν τις χτυπούν!

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Ανατολή, ο Yildiz, δήλωσε ότι υποστηρίζει τον πρόεδρο Ερντογάν, λόγω της πίστης του.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu,  επιμένει ότι ο δράστης συνδέεται με το κίνημα του Γκιουλέν και υποστήριξε ότι τα ισλαμιστικά στοιχεία στη ζωή του, ήταν προσπάθειες να συγκαλύψει τους δεσμούς του με τον Γκιουλέν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here