Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σε φορτισμένο κλίμα άρχισε η δίκη

 

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισε σήμερα για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο κατηγορούμενος Αλβανός, Μικέλα Κάστριοτ, που φέρεται τη Δευτέρα να σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπόκα.

Ο Κάστριοτ δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά γι αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά.

Οπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι αλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Από την ακροαματική διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με την οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου αλλά και πλήθος φίλων και συναδέλφων να βρίσκονται εμφανώς συγκινημένοι στη δικαστική αίθουσα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο ειπχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει. Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here