Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα τη συγκεκριμένη στιγμή»

Η σπουδή των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ να τον δολοφονήσουν μέρα μεσημέρι και παρουσία μαρτύρων, σημαίνει ότι ήθελαν τη συγκεκριμένη στιγμή να του κλείσουν το στόμα γιατί ίσως να έβγαζε κάποιο δημοσίευμα ή ίσως να μιλούσε για κάτι, εκτιμά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής εκτιμά ακόμα ότι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου θα πρέπει να είχαν προσπαθήσει ξανά να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου αλλά δεν τα κατάφεραν ενώ επεσήμανε ότι είναι σίγουρα άτομα τα οποία έχουν ξανασκοτώσει άνθρωπο.

Ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, συμφώνησε με την εκτίμηση του έμπειρου αστυνομικού και επεσήμανε ότι το χτύπημά τους μέρα μεσημέρι και με αυτόπτες μάρτυρες εκτός από βιασύνη δείχνει και ότι ήταν και ένα μήνυμα που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία πως όποιος ενοχλεί θα εξαφανιστεί, επισημαίνοντας ότι οι σφαίρες στην καρδιά του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν σφαίρες στην καρδιά της ελευθερίας του Τύπου.

Ο έμπειρος ποινικολόγος επεσήμανε ακόμα ότι ο τρόπος δράσης των εκτελεστών του συμβολαίου θανάτου του δημοσιογράφου έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με τα συμβόλαια θανάτου κατά ηχηρών ονομάτων της νύχτας ανάμεσά τους και  πρώην αστυνομικού. Συμβόλαια θανάτου που ο Γιώργος Καραϊβάζ ερευνούσε δημοσιογραφικά.

Ο Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία μήπως η δολοφονία του Γιώργυο Καραϊβάζ προστεθεί στον ανησυχητικά μεγάλο αριθμό των ανεξιχνίαστων δολοφονιών αυτού του είδους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here