ΔΟΕ: Όλοι στη Βουλή σήμερα ενάντια στις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών

Να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις 3μηνες κι 6μηνες συμβάσεις εργασίας  αναπληρωτών εκπαιδευτικών και να πραγματοποιηθεί άμεσα η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα, ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Για το λόγο αυτό η ΔΟΕ καλεί τα μέλη της σε κινητοποίηση στη Βουλή σήμερα, Δευτέρα 6.00 μ.μ., ενάντια στις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών το νέο πλήγμα κατά των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ: 

» Νέα, καταστροφικά μονοπάτια ανοίγονται στην εκπαίδευση για τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μετά το θεσμό των ωρομισθίων, των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου καθώς και τη γενικότερη ανισότητα στα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με εμβόλιμη «άσχετη» ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και η οποία ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα ( Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ),  κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας  επιχειρούν να εισάγουν νέες μορφές εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή  περιορισμένης (3μηνης εν προκειμένω) «διάρκειας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here