ΔΟΕ: Κενά 4.000 δασκάλων στα σχολεία-Απαξίωση ολοήμερου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με 4.000 κενά στα δημοτικά σχολεία, ξεκινά η φετινή σχολικά χρονιά, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων.

Οπως κατήγγειλε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής, για έβδομη συνεχή χρονιά, δεν γίνονται διορισμοί μονίμων για να καλυφθούν τα οργανικά κενά τα οποία η ΔΟΕ εκτιμά στις 7.500-8.000.

Ακόμη, η ΔΟΕ εκτιμά ότι με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία ο εν λόγω θεσμός μετατρέπεται σε «μια καθαρά προαιρετική δομή» που σταδιακά θα οδηγεί σε απαξίωση.

Οι δάσκαλοι ζητούν να γίνουν υποχρεωτικά και τα δύο χρόνια της προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στους είκοσι στο δημοτικό και στους δεκαπέντε στο νηπιαγωγείο.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόσληψη 15.371 αναπληρωτών για τις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ για οι θέσεις που απομένουν να καλυφθούν αφορούν κυρίως την παράλληλη στήριξη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται το ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι ο αριθμός των προσλήψεων είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: ΔΟΕ: Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here