ΔΝΤ: Βλέπει ανάπτυξη 2,4% στην Ελλάδα φέτος σε ένα «ευάλωτο» διεθνές περιβάλλον

Αισιόδοξο για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ώρα που προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μία «εξαιρετικά ευαίσθητη» στιγμή και ρίχνει τον πήχυ για το παγκόσμιο ΑΕΠ. 

Στην έκθεση Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές, που έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει της Εαρινής Συνόδου με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ με ρυθμούς 2,4% φέτος, ενώ αναμένει επιβράδυνση στο 2,2% το 2020.

Επαναλαμβάνει πάντως την προειδοποίησή του για υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης  μεσοπρόθεσμα. Το 2024 οι ρυθμοί θα έχουν ήδη πέσει στο 1,2% όπως υπολογίζει.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη υποβαθμίζει αισθητά την εκτίμησή του καθώς βλέπει δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της, τη Γερμανία και την Ιταλία να έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις εμπορικές εντάσεις. Προβλέπει ρυθμούς ανάπυξης μόλις 1,3% για τη νομισματική ένωση έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,9%.

Υπολογίζει ότι το 2020 θα ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα στο 1,5%, ενώ το 2024 προβλέπει ότι θα αναπτύσσεται με ρυθμούς 1,4%.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here