ΔΝΤ: Μετά τις εκλογές το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης

Έπειτα από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης το χρονοδιάγραμμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποστολή αξιολόγησης της Ελλάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, που επανέλαβε ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από τη χώρα μας αποτελεί απόφαση των Ευρωπαίων.

 

Από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων πρέπει να γίνουν τα επόμενα κρίσιμα βήματα για την έναρξη της διαδικασίας της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του Ταμείου από την Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ο εκπρόσωπός του.

Σε σχετική ερώτηση για τη χθεσινή τοποθέτηση Ευρωπαίου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες και το αίτημα της Αθήνας, ο Τζέρι Ράις παρέπεμψε στις προηγούμενες αναφορές που έχει κάνει το Ταμείο για το συγκεκριμένο θέμα. «Δεν έχω κάποια επιπλέον πληροφορία πέρα από τα όσα έχω πει προηγουμένως σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόφλησης. Όπως έχω πει, είναι κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων για να προχωρήσει περαιτέρω», είπε.

Σε ό,τι αφορά με την επόμενη επίσκεψη της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα μας, η οποία θα προβεί στην αξιολόγηση της οικονομίας για την εκπόνηση της έκθεσης του άρθρου 4 του Ταμείου, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι το χρονοδιάγραμμα της αποστολής θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών.

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία… Αλλά σαφώς, όπως είπατε, θα θέλουμε να περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Επομένως, θα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές και στη συνέχεια θα θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το επόμενο άρθρο 4», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε σήμερα στην ευρωζώνη σημειώνοντας ότι πρέπει να σχεδιάσει τον μελλοντικό προϋπολογισμό της για να μπορέσει να σταθεροποιήσει την οικονομία της και όχι να στηρίξει μόνο την ανταγωνιστικότητα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here