Ομαδικές απολύσεις: H απόφαση του Ευρωδικαστηρίου δεν καταργεί την διοικητική προέγκριση τους, λέει το Υπ. Εργασίας

Δεν δικαιώνει τους προθύμους θιασώτες της καταστροφολογίας που προεξοφλούσαν την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου. Με αυτήν δεν θίγονται τα όρια των ομαδικών απολύσεων, τα οποία θεωρούνται απολύτως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιοενώ κρίνεται νόμιμο και το σύστημα διοικητικής προέγκρισης τους από δημόσια αρχή, με απαραίτητες όμως προσαρμογές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας 

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) επί της προσφυγής της Ανώνυμης Γενικής Εταιρίας Τσιμέντων Ηρακλής (ΑΓΕΤ Ηρακλής) δεν επιβεβαιώνει τις μέχρι σήμερα αρνητικές εκτιμήσεις για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Επισημαίνει με έμφαση η ανακοίνωση:

Καταρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε πως η απόφαση του Δικαστηρίου δεν αφορά στα ισχύοντα όρια των ομαδικών απολύσεων, τα οποία είναι απολύτως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο. Η κρίση του Δικαστηρίου περιορίζεται στο ζήτημα της διοικητικής προέγκρισης των απολύσεων, καθώς και στα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη κατά τη λήψη της απόφασης από τη δημόσια αρχή.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώνει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς κρίνει ότι είναι συμβατή με το ενωσιακό δίκαιο η ρύθμιση που δίνει σε δημόσια αρχή την εξουσία να μην επιτρέπει ομαδικές απολύσεις με αιτιολογημένη απόφαση και έπειτα από ουσιαστικό έλεγχο. Το Δικαστήριο ορίζει επίσης ότι τα κριτήρια βάσει των οποίων οι ελληνικές αρχές οφείλουν να εξετάζουν τα σχέδια των ομαδικών απολύσεων πρέπει να είναι περισσότερο εξειδικευμένα απ’ ό,τι είναι σήμερα.

Συνεπώς, η Ελλάδα μπορεί να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου με τροποποιήσεις των ισχυουσών διατάξεων διατηρώντας ένα σύστημα ουσιαστικής διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων και όχι καταργώντας το, όπως αρκετοί θα ήλπιζαν ή είχαν προεξοφλήσει ότι θα συμβεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here