Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προκειμένου να εξεταστεί το προσφυγικό ζήτημα. 

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το μεταναστευτικό.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό ξεπερνά την Ελλάδα και σημείωσε ότι όλη η Ευρώπη δίνει εξετάσεις, όχι μόνο η χώρα μας. Επανέλαβε δε την ανάγκη για άμεση σύγκληση Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

«Πρέπει και η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει αυτήν τη στιγμή ότι έχει υποχρεώσεις, διότι το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται από τα κράτη-μέλη μόνα τους, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Είναι ζήτημα ασφάλειας αλλά, κυρίως, ζήτημα ανθρωπισμού. Δεν μπορεί να το παραβλέψει η Ευρώπη, με τις αρχές και τις αξίες που έχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπενθύμισε ότι ήδη από το 2008 υπάρχει το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Αναφερόμενος στον κ. Μολυβιάτη, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πείρα και το ήθος του και τον ευχαρίστησε θερμά που δέχθηκε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει πολύ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.

Ο κ. Μολυβιάτης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, ανέφερε ότι θα ήθελε να τον ενημερώσει για ορισμένα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και κυρίως για ορισμένες πτυχές του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μολυβιάτης συναντήθηκε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here