Διπλωματικό θρίλερ με τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη για Novartis-Ελληνες πολιτικούς

 

Σε ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ με διαψεύσεις, μισόλογα και υπονοούμενα, έχει εξελιχθεί η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή,η συναντηση του με τον Κυρ.Μητσοτάκη και οι δηλώσεις που του απέδωσε η Πειραιώς, ότι το FBI δεν ερευνά Ελληνες πολιτικούς.

Την φερόμενη ως δήλωσή του, διέψευσε με non paper το Μέγαρο Μαξίμου,σύμφωνα με το οποίο, σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Πηγές της ΝΔ απατούσαν ότι το επίμαχο μήνυμα του κ Πάιατ δόθηκε γραπτώς σε sms και συμπλήρωναν ότι στη συνάντηση ήταν παρόντα τουλάχιστον 4 άτομα. Μάλιστα τη συζήτηση για τη Novartis, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Πάιατ, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι το FBI δεν ερευνά κανέναν Έλληνα πολιτικό.

Ωστόσο η διευκρίνηση που δόθηκε αργά το βράδυ από την αμερικανική πρεσβεία, ότι «δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων», δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Μοσχάτο, καθώς θα επιθυμούσαν μια πιο ξεκάθαρη στάση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here