Διπλή εισαγγελική έρευνα για τη φονική συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Διπλή έρευνα για τα χθεσινά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού που προκάλεσαν τον θάνατο σε έναν κρατούμενο και τον τραυματισμό άλλων εφτά.

Την έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ,Ξένη Δημητρίου, και την ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου. Θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενοι προκειμένου να εξακριβωθεί εαν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες ενώ έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν και όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο.

Εάν δηλαδή πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την μεταγωγή και παραμονή τους στο Ψυχιατρείο αλλά και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε, αν ήταν Ιδιώτης η γιατρός του δημοσίου. Επίσης διερευνώνται και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων. Έκανε λόγο για τις προσλήψεις νέου προσωπικού και για τα μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων.

Υπενθύμισε επίσης τις επιτυχείς προσπάθειες που έγιναν επί των ημερών του για την εξάρθρωση των επικίνδυνων κυκλωμάτων που δρούσαν μέσα στις φυλακές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε την αρχή του περί κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να τονίσει ότι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here