Διπλή απαγωγή Βέλγων σε Αθήνα-Κων/πολη για λύτρα

Διπλή, ταυτόχρονη απαγωγή, δύο Βέλγων στα πρότυπα της μεθόδου «Άρπαγμα της Τίγρης» εξελίχθηκε σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας 39χρονος Βέλγος υπήκοος, «φυλακισμένος» στο Κερατσίνι υπό την απειλή μπαλτάδων και μαχαιριών, κατάφερε να διαφύγει να και καταγγαλλεί στην αστυνομια την απίστευτη περιπέτεια και τον εφιάλτη που έζησε.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, συνεργοί των απαγωγέων είχαν απαγάγει ταυτόχρονα την αδερφή του στην Κωνσταντινούπολη. Οργανωτής των απαγωγών ήταν ο «Μάρκος», ένας Αλβανός υπήκοος, τον οποίο είχε γνωρίσει το θύμα στο Βέλγιο. Ο δράστης με το πρόσχημα των «διακοπών» και της δωρεάν φιλοξενίας, του ίδιου στην Αθήνα και της αδερφής του στην γειτονική χώρα, έπεισε τον 39χρονο να πραγματοποιηθεί το ταξίδι των… δωρεάν διακοπών.

Ειδικότερα στις 23 Μαρτίου, το θύμα, βελγικής υπηκοότητας και πακιστανικής καταγωγής, έφθασε στην χώρα μας και συναντήθηκε με έναν νεαρό από το Πακιστάν στην Πλατεία Συντάγματος. Τον οδηγεί στον «χώρο φιλοξενίας», ένα διαμέρισμα στο Κερατσίνι. Δύο ημέρες αργότερα, οι τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 31, 27 και 26 χρόνων, επιτίθενται με μπαλτάδες και μαχαίρια εναντίον του 39χρονου, τον ακινητοποιούν, τον δένουν χειροπόδαρα με πλαστικά δεματικά (tire wrap) και τον φιμώνουν με πετσέτα στο στόμα. Αρχικά αρπάζουν 6.000 ευρώ και τις πιστωτικές του κάρτες μαζί με τους κωδικούς. Συνεχίζουν να απαιτούν επιπλέον 3.000 ευρώ προκειμένου να τον ελευθερώσουν.

Το θύμα δέχεται να ικανοποιήσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις, με τους δράστες να τον μεταφέρουν σε άλλο σπίτι, επίσης στο Κερατσίνι. Κάποια στιγμή μετά από περίπου τρεις ημέρες, το θύμα της απαγωγής, εκμεταλλεύεται μια αδράνεια των δραστών να αφήσουν ξεκλείδωτη μία πόρτα. Τράπηκε σε φυγή και απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές εξιστορώντας την φρικτή περιπέτειά του. Παράλληλα, δύο συνεργοί των δραστών στην Κωνσταντινούπολη είχαν αρπάξει και κρατήσει όμηρο την αδερφή του απαχθέντα, ζητώντας λύτρα από τον τρίτο τους αδερφό που βρισκόταν στο Βέλγιο.

Ο 39χρονος ανέφερε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και αυτή την εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε και ο Βέλγος Πρέσβης στη χώρα μας.

Έτσι εξελίχθηκε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Στο Κερατσίνι, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις απαγωγείς από το Πακιστάν, ενώ οι τούρκοι συνάδελφοί τους έκαναν το ίδιο στην γειτονική χώρα συλλαμβάνοντας τους άλλους δύο απαγωγείς, ελευθερώνοντας την γυναίκα όμηρο. Στο μεταξύ έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ και οι αρχές ασφαλείας του Βελγίου προκειμένου να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τον «εγκέφαλο» των απαγωγών, τον άγνωστο άνδρα από την Αλβανία, τον «Μάρκο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here