Διπλά άτυχος 79χρονος πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία

Μοιραία απέβη για έναν 79χρονο Κερκυραίο η καθυστέρηση του ασθενοφορου στην Κέρκυρα ή ίσως και η επέμβαση για φίστουλα που έκανε προ μηνός ως νεφροπαθής.

Ο ηλικιωμένος υποβαλλόταν απο εξαμήνου σε αιμοκάθαρση λογω νεφρικής ανεπάρκειας. Προ μηνός  πήγε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε  εγχείριση για την τοποθέτηση  Fistula (συνδέουν άμεσα μια αρτηρία με μια φλέβα είτε χρησιμοποιούν μόσχευμα για να συνδέσουν τα δυο αγγεία,  ώστε να διευκολύνεται η ροή του αίματος κατά την αιμοκάθαρση). Χθες είχε ραντεβού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας , όπου έκανε αιμοκάθαρση και στη συνέχεια βγήκε. Ο 79χρονος ακολούθως πήγε σε μία ταβέρνα για φαγητό όπου εκεί όμως έσπασε η σύνδεση -η φίστουλα- είτε επειδή κάτι δεν πήγε καλά με την αρχικη επέμβαση είτε γιατί δεν είχε «ωριμάσει» αρκετά η συνδεση για την αιμοκάθαραση.  Αμέσως, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, οι φίλοι του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο όμως όταν έφτασε καθυστερημένα, ο άτυχος άνδρας είχε πλέον  πεθάνει.

Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο Corfutv o Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, παραδέχτηκε το περιστατικό εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15», είπε. «Το απόγευμα  είχαμε 3 ασθενοφόρα διαθέσιμα, αλλά εκείνη τη στιγμή, το ένα ήταν σε καρδιολογικό περιστατικό στον Άγιο Ματθαίο, το δεύτερο σε καρδιολογικό περιστατικό στις Αλυκές Ποταμού και το τρίτο ασθενοφόρο έκανε εξιτήριο και γύριζε από τον βόρειο τομέα. Σε καθημερινή βάση έχουμε δυο ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Είναι άδικο να χάνεται μια ζωή έτσι απλά. Προσπαθούμε για την ενίσχυση ασθενοφόρων και προσωπικού, καθώς επίσης και τη δημιουργία αρχικά τομέα Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) και στην συνέχεια να δημιουργηθεί ένας τομέας στο Βόρειο Τμήμα του νησιού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής είπε:

«Τα τρία ασθενοφόρα τοΣσαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά  και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here