Διώξεις για βαρύτατα κακουργήματα κατά 12 εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ-Κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν 1 εκ. ευρώ από εισιτήρια και κάρτες

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Αντιμέτωποι με πολύ βαριά και σοβαρά κακουργήματα βρίσκονται 12 εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ,  οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζημίωσαν τον ΟΑΣΑ με 1.000.000 ευρώ, καθώς για τουλάχιστον ένα έτος αφαιρούσαν εισπράξεις από τον Οργανισμό. Πρόκειται για υπαλλήλους που ήταν αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των χρημάτων στον ΟΑΣΑ.

Η εισαγγελία διαφθοράς, άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων, υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ αλλά και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδείς βεβαιώσεις(σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση έφτασε στους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου, η οποία ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ανώνυμη καταγγελία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίορκοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αν και αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις. Η δράση τους αφορά στο έτος 2015 αν και δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να έχουν καταστρέψει αρχεία και άλλα στοιχεία ώστε κατά την διάρκεια του ελέγχου που τους έγινε να μην βρεθούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση τους. Μάλιστα, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, οι ελεγχόμενοι φέρονται να είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here