Δίωξη κατά του Γ. Μπόμπολα και στελεχών τριών τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ

 

 

 

Παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων  σε βάρος του Γ. Μπόμπολα και στελεχών τριών τραπεζών έχει δοθεί από την οικονομική εισαγγελία για τα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε η οικονομική εισαγγελία προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται   τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006 , το 2013 και το 2014  ο εκδοτικός όμιλος  .

Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου,  προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση , αντιμέτωπα με την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατα μόνας, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση είναι περισσότερα από 30  στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.
Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν να απολογηθούν εν ευθέτω χρόνω  ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.
Η οικονομική ζημιά  που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here