Διώκεται εκπαιδευτικός μετά από μήνυση αστυνομικού

Ο εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννης Τσιριμιάγκος διώκεται ποινικά ύστερα από μήνυση αστυνομικού εναντίον του.

Η τοπική κοινότητα της Κέρκυρας στις 3 Δεκεμβρίου 2014 είχε κινητοποιηθεί κατά του ξεπουλήματος της περιοχής «Ερημίτης» στην Κέρκυρα. Στα επεισόδια που έγιναν αντί να τιμωρηθούν αυτοί που «διέταξαν και άσκησαν απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες».
Οι Κερκυραίοι αλλά και οι εκπαιδευτικοί του νησιού, με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους και απαιτούν την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του συναδέλφου τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Συμπαραστεκόμαστε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στο συνάδελφό μας  εκπαιδευτικό και μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Γιάννη Τσιριμιάγκο. Ζητάμε την απαλλαγή του από την άδικη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, μετά από μήνυση αστυνομικού  σχετικά με τα  γεγονότα  της 3-12-2014. Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  από την εταιρεία  NCH CAPITAL,  στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ A.E. παραχώρησε την  περιοχή «Ερημίτης»  στην Κασσιόπη Κέρκυρας.

Ο Γιάννης Τσιριμιάγκος  είναι πασίγνωστος στην τοπική  κοινωνία για το ήθος και την ακεραιότητά του, σεμνός αγωνιστής, δραστήριο μέλος του συλλόγου για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ερημίτη, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κέρκυρας. Μαζί με όλους τους αγωνιστές του κινήματος για τη διαφύλαξη του δημόσιου πλούτου του νησιού, έχει δώσει την ψυχή του στην προσπάθεια να μην παραδοθεί ο πλούτος της χώρας και του λαού στα χέρια των αρπακτικών της εγχώριας και διεθνούς ολιγαρχίας .

Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.  Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που διέταξαν και άσκησαν την απρόκλητη βία, ο Γιάννης Τσιριμιάγκος σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη , προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

 

ΖΗΤΑΜΕ την  απαλλαγή του συναδέλφου μας από κάθε κατηγορία, την  αθώωσή του, ως ελάχιστη δικαίωση για τον ίδιο και το κίνημα για την προστασία του Ερημίτη, ως ένδειξη σεβασμού στις δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους στα δικαστήρια τη Δευτέρα 16/10/2017 στις 11 πμ και γι αυτό προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ-2μ.μ

 

πηγή: www.alfavita.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here