Δίωξη στην Ελ. Τουλουπάκη-Υιοθετήθηκε η παραγγελία Ευ. Ζαχαρή

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και ακόμα πέντε πλημμελήματα  ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης υιοθέτησε την παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή που αριθμούσε μόνο 65 σελίδες, ενώ ο έτερος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης είχε εισηγηθεί να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Τα πλημμελήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη κατά της Ελ. Τουλουπάκη είναι αυτά της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα η εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε έρευνα για ψευδομαρτυρία για τους μάρτυρες στους οποίους βασίστηκε η υπόθεση Ελ. Τουλουπάκη, δηλαδή για τους Ελ. Ράικου και Ι. Αγγελή, καθώς και τους Ν. Μανιαδάκη, Κ. Φρουζή, Ν. Μανία όπως τους καταλογίζονταν από τον Λ. Σοφουλάκη. Η επιλογή αυτή ερμηνεύεται ως ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν «ισορροπίες» έπειτα από την εξέλιξη της υπόθεσης της Ελ. Τουλουπάκη.

Η δίωξη Τουλουπάκη αναμένεται να οδηγήσει σε αντικατάστασή της από την κρίσιμη θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η υπόθεση της Ελένης Τουλουπάκη θα ανατεθεί σε ανακριτή. Η συγκεκριμένη δικογραφία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την δικογραφία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όταν εκκινήσουν οι διαδικασίες του ειδικού δικαστηρίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here