Δίωξη σε 53χρονο για ξυλοδαρμό 11χρονου από τις Φιλιππίνες

Δικογραφία για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, σε βάρος 53χρονου πατέρα 11χρονης μαθήτριας του δημοτικού, ο οποίος χτύπησε 11χρονο μαθητή από τις Φιλιππίνες, επειδή μάλωσε με την κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 6-12-2019 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 53χρονος χτύπησε τον 11χρονο, γιατί μέσα στην τάξη έριξε ένα μπουκάλι με νερό, με αποτέλεσμα να βραχεί η κόρη του.

Τα δύο παιδιά μάλωσαν και όταν σχόλασαν το κορίτσι το είπε στον πατέρα του, με αποτέλεσμα αυτός να δείρει το άλλο παιδί. Επενέβησαν η διευθύντρια και οι δάσκαλοι, οι οποίοι μετέφεραν το παιδάκι στο νοσοκομείο, μαζί με την μητέρα του, που είχε πάει να το πάρει από το σχολείο.

Η διευθύντρια και η μητέρα του 11χρονου, υπέβαλαν μήνυση το απόγευμα της Παρασκευής στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, αλλά ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον αναζήτησαν, γι’ αυτό σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Από το Τμήμα Ασφάλειας παραγγέλθηκε και η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές

Ο ξυλοδαρμός του μαθητή με καταγωγή από τις Φιλιππίνες με καρτέρι έξω από το 10ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας από ένα φασιστοειδή τραμπούκο γονέα «χρειάζεται να πάρει αποφασιστική απάντηση απ’ όλους για να κοπεί με το μαχαίρι η στοχοποίηση των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία» αναφέρει η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» με αφορμή το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

«Ηθικός αυτουργός είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που καταδιώκει τους πρόσφυγες, ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ στελέχη της υποστηρίζουν να γίνουν σε ακατοίκητα νησιά. Αυτά άνοιξαν το δρόμο για την εμφάνιση των «αγανακτισμένων κατοίκων και γονέων» που επιτίθενται στα προσφυγόπουλα που γράφονται στα δημόσια σχολεία», προσθέτει η δημοτική παράταξη και καλεί το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων «να καταδικάσουν την ρατσιστική βία κατά του μαθητή και να στηρίξουν την οικογένεια του θύματος». Καλεί παράλληλα το 7ο κοινοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του «να υπερψηφίσει την πρόταση ψηφίσματος που καταθέτουμε την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6.00 μμ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here