Ποινική δίωξη για νέα τρομοκρατική οργάνωση εναντίον της Ρούπα και της 25χρονης-Οι δηλώσεις τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων, τα σκουλίκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί » φώναξε βγαίνοντας σήμερα το πρωί από το γραφείο του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα, Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία όμως δεν αφορά συμμετοχή της στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση.

Στο πλευρό της βρίσκονται από νωρίς το πρωί  η μητέρα και η αδελφή της.

Η 25χρονη φοιτήτρια  Κωνσταντινα Αθανασοπούλου οδηγήθηκε στην εισαγγελία με σπασμένο χέρι

Εναντίον της Ρούπα και της 25χρονης φοιτήτριας που συνελήφθησαν χθες το πρωί  ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα  και δυο πλημμελήματα.  Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για:

– Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

– Διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

-Πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί .

» Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα» αναφέρει, καταγγέλλοντας ότι » τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της » εξόδου από την κρίση…»

Από την πλευρά της η 25χρονη φοιτήτρια δήλωσε: «Είμαι αναρχική μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα. Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here