Δίωξη καθηγήτριας για χρήση σχολικού λεωφορείου – Δουλεύει σε 4 σχολεία διαφορετικών Δήμων

Σοβαρή καταγγελία της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη δίωξη εκπαιδευτικού επειδή χρησιμοποίησε το σχολικό λεωφορείο για να μετακινηθεί. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ κλήθηκε η αστυνομία να την κατεβάσει από το λεωφορείο και στη διαμαρτυρία της συνελήφθη και της απαγγέλθηκε κατηγορία απείθειας και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Διαβάστε την καταγγελία της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συνάδελφο Μαρία Φανακίδου, καθηγήτρια μουσικής, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος αστυνομικού, η οποία εργάζεται ως αναπληρώτρια σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.

Η περιπέτειά της άρχισε όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή της λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, το οποίο και μεταφέρει δωρεάν μαθητές από και προς τα σχολεία, έχοντας πληροφορηθεί από υπάλληλο του ΚΤΕΛ ότι ως εκπαιδευτικός δικαιούται δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά δρομολόγια.

Στη συνέχεια κλήθηκαν οι αστυνομικοί και όταν διαμαρτυρήθηκε, την συνέλαβαν και της απαγγέλθηκε η κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ και το ΚΤΕΛ απειλεί να καταθέσει μήνυση σε βάρος της.

Η συνάδελφος, ως αναπληρώτρια, αναγκάζεται να υπηρετεί σε τέσσερα σχολεία, σε τρία διαφορετικά χωριά, τριών διαφορετικών Δήμων του νομού μακριά από τον τόπο καταγωγής της και επομένως νοικιάζει σπίτι και αμείβεται με εξευτελιστικό μισθό, όπως η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα που αντιμετωπίζει τις ίδιες ή παρόμοιες δυσκολίες.

Στο ίδιο κλίμα του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων μας εντάσσεται και η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και κάθε διεκδίκησης, ενώ απειλείται το εργασιακό της μέλλον.

Γι’ αυτό στηρίζουμε την εκπαιδευτικό που διώκεται άδικα, στεκόμαστε στο πλευρό της, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε:

 Να μην ασκηθεί δίωξη και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία η συνάδελφος που διώκεται άδικα.

Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος της.

Δωρεάν μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα των αναπληρωτών από και προς τα σχολεία τους.

                                                                                Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                                      Νίκος Παλάντζας

πηγή:alfavita.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here