Δίωξη κατ΄αγνώστων για τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια

Δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά αγνώστων σχετικά με την επίθεση με φωτοβολία και τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια.

Από την εισαγγελία ασκήθηκε επίσης ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση. Το συγκεκριμένο αδίκημα αφορά στο κάψιμο ενός αυτοκινήτου στα Εξάρχεια, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η 55χρονη δικηγόρος τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Εξάρχεια από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Την ίδια ώρα, στην εισαγγελία οδηγήθηκαν 12 συνολικά άτομα – ανάμεσά τους και πολλοί αλλοδαποί – που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πορεία του Πολυτεχνείου στους δρόμους γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Δέκα από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να δικαστούν για πλημμελήματα, όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων.

Τέλος, δυο από τους συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε ανακριτή, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here