Δίωξη για δύο κακουργήματα κατά του επιχειρηματία Αγγελου Μεταξά

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματία Αγγελου Μεταξά , μεγαλοοφειλέτη της λίστας Λαγκάρντ αναμένεται να εκδώσουν οι εισαγγελικές αρχές μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για κακουργηματικές κατηγορίες που επισύρουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς από την έρευνα που γίνεται στη λίστα Λαγκάρντ εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης καταθέσεις ύψους 10,5 εκατ. ευρώ. Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, η οποία εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του επιχειρηματία από τη χώρα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από την κίνηση της Εισαγγελίας να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης υπήρξαν επαφές προκειμένου ο επιχειρηματίας να διευθετήσει τις οικονομικές διαφορές του και να κάνει χρήση των ευεργετικών προνομίων που προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν. Και όχι μόνον αυτό. Είναι ορατός ο κίνδυνος να έχει ήδη βγει από τη χώρα, αφού η οικονομική αστυνομία, η οποία είναι αρμόδια να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, δεν κατάφερε να τον συλλάβει διότι ο επιχειρηματίας δεν βρέθηκε στο σπίτι του.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πριν «σκάσει» η υπόθεση Μεταξά, η Εισαγγελία Αθηνών σε συνεργασία με τον Εισαγγέλεα Οικονομικού εγκλήματος,  είχε στρέψει το στόχαστρό της στην υπόθεση Μπόμπολα, η οποία «έκλεισε»,  καθώς ο επιχειρηματίας επέλεξε να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά  από τη λίστα Λαγκάρντ. Μόνον τον τελευταίο μήνα μεγαλοοφειλέτες των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στην περιβόητη λίστα έχουν καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο ποσά που ξεπερνούν τα 3.500.000 εκατ.ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here