Διώξεις για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στο στόχαστρο της Οικονομικής Εισαγγελίας 115 πρόσωπα

Μετά από πολύμηνη έρευνα ολοκληρώθηκε το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα δάνεια των κομμάτων και η Οικονομική Εισαγγελία έδωσε σήμερα παραγγελία με την οποία ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 115 προσώπων για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ανά περίπτωση. 
Πρόκειται για στελέχη έξι τραπεζών, μέλη των επιτροπών δανειοδοτήσεων και εκπροσώπους κομμάτων,  υπεύθυνους για τα οικονομικά η υπογράφοντες τις δανειακές  συμβάσεις.

 

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2000-201-ενώ η Οικονομική Εισαγγελία ζητάει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης γι αυτά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι είτε εξόφλησαν πλήρως τις οφειλές τους είτε τις ρύθμισαν και εξυπηρετούνται. Το συνολικό ποσό των δανείων για κάθε κόμμα ξεπερνάει τα 200 εκ ευρώ με τους τόκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την περίοδο είτε προχωρούσαν σε ανανεώσεις των δανειακων τους συμβάσεων χωρίς περαιτέρω εγγυήσεις είτε ζητούσαν την τροποποίηση των συμβάσεων συμπεριλαμβανομένου νέου δανεισμού τους.

Ετσι, άλλοτε παρέτειναν το χρόνο αποπληρωμής και άλλοτε εξασφάλιζαν και νέα δάνεια με την ίδια επίδικη δανειακή σύμβαση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here