Διορισμός Ζαρούλια: Μετά τις αντιδράσεις ο Τασούλας δηλώνει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό-ΣΥΡΙΖΑ: Να παραδεχθεί ότι έκανε ανοησία και να ζητήσει συγγνώμη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να κοπάσει τις αντιδράσεις, αδειάζει τον Κ. Τασούλα διαρρέοντας ότι θα ακύρωσει την πρόσληψη της Ελ. Ζαρούλια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής ανέφεραν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου.

Αμέσως μετά τη διαρροή από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας επανήλθε και με δήλωσή του άλλαξε γραμμή, λέγοντας ότι «μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής».

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.  Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων» δήλωσε ο Κ. Τασούλας.

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη.

Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here