Διορία δύο εβδομάδων έδωσαν FIFA και UEFA στον Κοντονή για να ξεκινήσει το Κύπελλο

Με επιστολή τους προς τον Σταύρο Κοντονή που συνυπογράφουν FIFA και UEFA, δίνουν διορία δύο εβδομάδων στον υφυπουργό Αθλητισμού, για να συνεχιστεί το Κύπελλο Ελλάδος, διαφορετικά όπως τονίζουν θα προχωρήσουν σε κυρώσεις. Ουσιαστικά, τόσο η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έστειλαν τελεσίγραφο στον Κοντονή, χαρακτηρίζοντάς υπερβολική την απόφασή του για ματαίωση της διοργάνωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στην πρώτη της συνεδρίαση υπό την προεδρία του Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναδιαμόρφωσή της βάσει των αλλαγών που ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο, αποφάσισε ότι η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού παραβιάζει τις διατάξεις των κανονισμών της. Έτσι, απευθύνθηκε στις ελληνικές αρχές ζητώντας την άρση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση για τη ματαίωση του Κυπέλλου προέκυψε μετά από τα έκτροπα των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης στο παιχνίδι που διακόπησε (89´) με τον Ολυμπιακό. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο δίνει αυτή τη δυνατότητα στον υφυπουργό αθλητισμού να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις όποτε κρίνει ότι υπάρχουν οι λόγοι.

Παράλληλα, όμως, η ΕΠΟ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Σταύρου Κοντονή και τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπέρ τη διεξαγωγής των αγώνων είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος, ενώ ο ΠΑΟΚ, όπως έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης, δεν επιθυμεί τη συνέχιση του θεσμού.

2770937_full-lnd

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here