Δύο στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ διώκονται για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων ένα υψηλόβαθμο στελέχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, διώκονται για τη δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το κέρδος.

Τις ποινικές διώξεις άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με βάση και στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργεί ο ανακριτής Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης, αφού προηγουμένως κλείσει και ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων.

Στους κατηγορουμένους αποδίδονται κατηγορίες που αφορούν ,κατά περίπτωση , τα αδικήματα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης παράνομων μεταναστών από κερδοσκοπία και της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ είναι αντιμέτωπος και με κατηγορίες που αφορούν δωροδοκία καθώς φέρεται να εισέπραττε χρήματα από συγκατηγορουμένους του αλλοδαπούς , προκειμένου να αφήνει ελεύθερους κρατούμενους μετανάστες χορηγώντας τους άδειες για οικειοθελή αναχώρηση από την χώρα. Το κόστος για μία τέτοια άδεια ήταν περίπου 1500 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης ένας δικηγόρος αλλά και αλλοδαποί υπήκοοι οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό παράνομων μεταναστών.

Η δικογραφία που χειρίζεται ο κ. Σαργιώτης έχει συνενωθεί λόγω συνάφειας με παλαιότερη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το 2013 με στοιχεία έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελίες για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Στο πλαίσιο της έρευνας των διωκτικών αρχών καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες υπόπτων τόσο πριν από δύο χρόνια όσο και εντός του 2015.

Η πλευρά των θεωρούμενων δύο βασικών κατηγορουμένων υποστηρίζει πως η υπόθεση είναι «στημένη» για να εξυπηρετηθούν πολιτικές ,υπηρεσιακές και προσωπικές σκοπιμότητες.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here