Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια – Τώρα λένε ότι ο βασικός ύποπτος για το Μάτι είναι αμελής συνταξιούχος

Ενα 65χρονος συνταξιούχος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος  κατά καιρούς καίει ξερά κλαδιά και σκουπίδια είναι το νέο σενάριο που κυκλοφορεί για τον υπεύθυνο της πυρκαγιάς στην περιοχή  Νταού Πεντέλης και κατ’ επέκταση το Μάτι και στο Νέο Βουτζά.

Ο 65χρονος είναι κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης και οι καταθέσεις περιοίκων τον θέλουν να έχει προχωρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε καύση σκουπιδιών και ξερών κλαδιών.

Το ανακριτικό τμήμα της  Πυροσβεστικης εχει πάρει καταθέσες από 9 μάρτρες που φέρονται να υποδεικνύουν το 65χρονο ως  βασικό ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς. Εντούτοις ακόμη δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Κάτοικος ανέφερε ότι ίσως  ο  65χρονος να έκαιγε πάλι χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προσέλαβε γρήγορα διαστάσεις. Όταν αντελήφθη το μέγεθος που προσέλαβε η πυρκαγιά και τις τραγικές της συνέπειες, ο 65χρονος φέρεται να επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του σκεπάζοντας με χώμα, χαλίκια και νερό το σημείο έναρξης της φωτιάς.

Το σενάριο αυτό προωθείται πιο πολύ από ΜΜΕ που προσπαθούν να αποδυναμώσουν το σενάριο του εμπρηστή από πρόθεση ώστε έτσι  να θίξουν την κυβέρνηση. Αλλά και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει στοιχεία για πολλαπλούς εμπρησμό, παρά μόνον το λογικό επιχείρημα ότι άνοιξαν τρία πολύ σημαντικά και μεγάλα μέτωπα στην Αττική σχεδόν ταυτόχρονα, γεγονός που δεν μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε σύμπτωση. Ο δήμαρχος Πεντέλης (που επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση) υποστηρίζει ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ.

Ό,τι από τα τρία κι αν αληθεύει, τελικά, θα μείνει η πικρή γεύση της απογοήτευσης  για το επίπεδο της αντιπαράθεσης  και με την πολιτική υπεράνω όλων ένθεν και ένθεν. Υπεράνω 87 νεκρών συγκεκριμένα….

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here