Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δούμε μια σημαντική αύξηση στα κρούσματα» υπογράμμισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως εκτίμησε, βάσει των μαθηματικών μοντέλων που επεξεργάζεται η ομάδα του, αυτή θα συνεχιστεί και μετά το Δεκαπενταύγουστο μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτή την στιγμή ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1,02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

«Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000-5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου» σημείωσε ο Δημ. Σαρηγιάννης. Επανέλαβε δε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα – μάσκες, αποστάσεις – για να αποφευχθεί η εκτίναξη των κρουσμάτων

«Το τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη είναι το μεγάλο πρόβλημα» τόνισε από την πλευρά του ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, η μετάλλαξη Δέλτα συμπεριφέρεται σαν την ανεμοβλογιά.

«Αν εμφανιστεί η μετάλλαξη Δ σε μια τάξη, δύσκολα θα μπορέσω να προβλέψω ότι δεν θα κολλήσουν όλα τα παιδιά. Και αυτά θα γυρίσουν στα σπίτια τους και θα κολλήσει το 30% των ανεμβολίαστων ενηλίκων και τότε το ΕΣΥ θα δεχτεί πίεση» υπογράμμισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here