Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 ανησυχούν αρκετά για την πανδημία

Την ανησυχία τους για την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα εκφράζουν οι επτά στους 10 Έλληνες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Το ποσοστό 70% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου στην έξαρση του πρώτου κύματος.

Πάνω από τους οχτώ στους 10 ηλικιωμένους πολίτες δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι από την επιδημία του COVID-19. Πάντως, στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Το 14% απαντά μέτρια (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% – σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% που πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. 11% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% των ερωτώμενων δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια, το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Σε ερώτηση για την πρώτη τους εντύπωση από την εξέλιξη και την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, το 49% δήλωσε ότι ήταν όπως την περίμενε, το 30% πιο επιηκής απ’ ό,τι την περίμενε, το 11% πιο αυστηρή απ’ ό,τι την περίμενε και το 10% δεν ξέρει την απαντά.

Επιπλέον το 73% υποστήριξε ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ για τη στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 12% ανησυχεί μέτρια και το 7% καθόλου έως λίγο, ενώ το 8% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου το 39,5% επέλεξε τη ΝΔ, το 22,5% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12,5% επέλεξε λευκό, αποχή, άκυρο ή είναι αναποφάσιστοι, το 6,5% επέλεξε Κίνημα Αλλαγής, το 6% άλλο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημιουργία Ξανά, Έλληνες για την Πατρίδα, Χρυσή Αυγή κ.α.), το 5,5% ΚΚΕ, το 4,5% Ελληνική Λύση και το 3% ΜέΡΑ25.

Τέλος, καταλληλότερος ως πρωθυπουργός θεωρείται με 47% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 25% κανένας από τους δύο, με 24% ο Αλέξης Τσίπρας και το 4% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here