Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 10,9 μονάδων της ΝΔ

Δημοσκοπικό προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα έρευνα της «ΜARC» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 29,9% έναντι 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη ακολουθεί με μικρή ενίσχυση η Χρυσή Αυγή και ποσοστό 6,9%. Τέταρτο σε δύναμη εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής που παρουσιάζει κάμψη και συγκεντρώνει ποσοστό 6,4%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%,ενώ το οριακό για είσοδο στην Βουλή 2,5% καταγράφει η Ένωση Κεντρώων και εκτός Βουλής με 1,4 και 1,2% αντίστοιχα εμφανίζονται το Ποτάμι και ο κυβερνητικός σήμερα εταίρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ευθύνες στην κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι επιρρίπτουν σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Σε σχετική ερώτηση ναι απαντά το 77,6% έναντι του 18,5% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.

Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια με το 69,8% να υποστηρίζει ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να την επικυρώσει.

Αντίθετα τη συμφωνία στηρίζει ποσοστό 22,8%.

Τέλος το 81,1% των πολιτών θεωρεί ότι η έξοδος από το Μνημόνιο σηματοδοτεί διατήρηση της αυστηρής επιτροπείας της χώρας μας από τους πιστωτές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here