Δημοσκόπηση δίνει μπροστά τον ΣΥΡΖΑ-6 στους 10 θεωρούν επιτυχία το Eurogroup

Είναι μια δημοσκόπηση πραγματικά κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες. Την διενήργησε η Bridging Europe για λογαριασμό της εφημερίδας Χωνί, και δείχνει άνετο προβάδισμα 4,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έναντι της ΝΔ και έξι στους δέκα Ελληνες να να θεωρούν νίκη της Ελλάδας την κατ΄αρχήν συμφωνία στο Eurogroup. Διαλέγετε και παίρνετε..

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 22,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 18,2%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. Εξαιρετικά υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 26,1%.

AdTech Ad

«Με τον Κυριάκο στην εξουσία θα ήταν χειρότερα» λένε 6 στους 10, σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση.

Επίσης:

– 6 στους 10 Ελληνες θεωρούν νίκη της Ελλάδας τη συμφωνία του Εurogroup,

– 8 στους 10 Ελληνες βλέπουν νίκη της κυβέρνησης και στα εργασιακά.

 

Το 44% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε στη ΔΕΘ σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 30% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το 26% δεν πήρε θέση.

Επίσης, το 71% δηλώνει πως διαφωνεί με την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στους υπερθεματιστές και το 26% συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα ενίσχυσε την εικόνα της χώρας και το 21% θεωρεί πως ζημιώθηκε.

-«Με τον Κυριάκο στην εξουσία θα ήταν χειρότερα» λένε 6 στους 10

– 7 στους 10 Ελληνες θεωρούν ότι οι δηλώσεις Μπακογιάννη συμφέρουν τους δανειστές

– 8 στους 10 Ελληνες βλέπουν νίκη της κυβέρνησης και στα εργασιακά

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here