Δημοσκόπηση ALCO: Νέα άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και μείωση της ψαλίδας από τη ΝΔ στο 6%- Πλήρης αποτυχία της στρατηγικής Μητσοτάκη

Την σταθερή πλέον τάση του κλεισίματος της ψαλίδας, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει και η νέα δηνμοσκόπηησ τηςε ALCo για το Newsit. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, που έγινε από το διάστημα 12 έως 14 Νοεμβρίου 2017, τομ προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε από το 6,4% στο 6% με την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει ακόμη στα χαμηλά επίπεδα του 50%!

Η τάση αυτή ανησυχεί πλέον τα επιτελεία της ΝΔ, που βλέπει να παρατηρείται μείωση της διαφοράς σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό, εξηγείται και απο το πολιτικό βέρτιγκο της ηγεαίας της ΝΔ, που άλλα περίμενε και άλλα βλέπει να γίνονται, καθώς διαψεύδονται το ένα μετά το άλλο, τα καταστροφολογικά σενάρια και να ακυρώνεται η στρατηγική της πτώσης της κυβέρνησης και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οπως παρατηρεί ο διευθύνω σλύμβουλος της ALCO, Κ. Παναγόπουλος, «ενδιαφέρον εύρημα η διάθεση των πολιτών να προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη διακυβέρνηση. Τον πρωθυπουργό εμπιστεύονται περισσότερο στην αντιμετώπιση της διαπλοκής και τα εργασιακά, ενώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ζητήματα διαπραγμάτευσης με τους Εταίρους και την υγεία.

Πρόθεση ψήφου

Στο θέμα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ελαφρά άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί τα ποσοστά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρά τις εκλογές για την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της. Το ΚΚΕ έχει μια αναπαίσθητη πτώση, το Ποτάμι είναι στα ίδια όπως και οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων. Εντυπωσιακό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο όμως είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΣΥΡΙΖΑ 16,4 (προηγούμενη 16,1)

ΝΔ 22,4 (προηγούμενη 22,5)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,2 (προηγούμενη 6,3)

ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,3 (προηγούμενη 5,2)

ΚΚΕ 4,9 (προηγούμενη 5,1)

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 1,8 (προηγούμενη 1,7)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2 (προηγούμενη 2)

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2 (προηγούμενη 2,2)

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2,5 (προηγούμενη 2)

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 (προηγούμενη 1,3)

ΑΛΛΟ 5,7 (προηγούμενη 3,9)

ΛΕΥΚΟ 3,1 (προηγούμενη 3,9)

ΑΠΟΧΗ 12 (προηγούμενη 10,6)

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14,7 (προηγούμενη 17,2) 

Πρόθεση ψήφου επι των έγκυρων

ΣΥΡΙΖΑ 19,3

ΝΔ 26,4

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,3

ΔΗΜ. ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6,2

ΚΚΕ 5,8

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,1

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2,4

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,4

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2,9

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,2

ΑΛΛΟ 6,7

 

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17,3 

 

Ποιον εμπιστεύεστε; Τσίπρα ή Μητσοτάκη;

Οι πολίτες τοποθετούνται για το πως πρέπει να κινηθεί ο νεος φορέας της Κεντροαριστεράς. Αποκαλυπτικά είναι και όσα απαντούν για το για ποια θέματα εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για ποια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλα ερωτήματα της δημοσκόπησης

Στο ερώτημα αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τους τελευταίους μήνες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα απ’ ότι πριν απάντησαν:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ 20%

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 46%

ΙΔΙΑ 32%

ΔΞ/ΔΑ 2% 

Στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίσει ή όχι το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες απάντησαν:

ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ 51%

ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ 24%

ΔΞ/ΔΑ 25% 

Στο ερώτημα αν ο νεος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο οι πολίτες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Στην δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ερωτήματα αφορούν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και αν πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπερ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here