Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, να μην ανοίξουν τα σχολεία, λένε 6 στους 10 Έλληνες

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των Λυκείων και τον Γυμνασίων, το 60% υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να γίνουν μόνο Πανελλήνιες εξετάσεις, το 29% υποστήριξε ότι σωστά ανοίγουν τα σχολεία αυτά και το 11% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, το 73% είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου, το 27% υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο και το 10% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ με 37,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτη η Ελληνική Λύση με 3,5% και έκτο το ΜέΡΑ25 με 2%.

Το 12,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5,2% απέχει, το 2,6% λέει άλλο κόμμα και το 1,8% υποστηρίζει λευκό. Επίσης η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας το 1,2%.

Στην ερώτηση για ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύονται περισσότερο, το 49% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% είπε κανέναν, το 20% στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και το 6% απάντησε ότι δεν ξέρει.

Επίσης, σε ερώτηση για τον πρέπει να γίνουν εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, το 87% είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, ενώ το 67% εκτιμά ότι δεν θα γίνουν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here