Δημοσιογράφος: Έχω δει τις καταθέσεις του Μανιαδάκη, λέει και για 50άρικα, και για υπουργούς και λέει μόνος του ότι ήταν σύμβουλος

Η απο δεκαετίες δημοσιογράφος του δικαστικου ρεπορτάζ  Γιάννα Παπαδάκου, σε συνέντευξη της «Στο Κόκκινο» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Σβερκο, δινει μια εικονα σαφή για τον «προστατευόμενο μάρτυρα» που παριστάνει το θύμα πολιτικών διώξεων.

 

«Κατ΄αρχήν απο την  Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, τρεις μέρες πριν προσπαθήσει να διαφύγει, η εισαγγελία είχε ενημερώσει τον κ. Μανιαδάκη ότι γίνεται πλέον κατηγορούμενος και δεν μπορεί να συνεχίσει μαζί του υπό το καθεστώς προστασίας, ότι έπαυε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας, δεν ήταν κεραυνος εν αιθρία στο αερδρόμιο, όπως λέει, είχε πάψει να ειναι μάρτυρας λογω των εναντιον του καταθέσεων και όχι επειδή έφευγε για ταξιδι. Και αυτά που λέει ότι πήγε και είπε «χρονια πολλά» με τους εισαγγελείς και τους ενημέρωσε, δεν στέκουν. Ειχαν προκυψει στοιχεία εναντιον του. Και δεν ειναι πρώτη φορά, συχνά ένας προστατευομενος μάρτυρας μετατρέπεται σε κατηγορουμενο. Είχε δε ο ίδιος ζητήσει να τεθεί σε καθεστως προστατευομενου μάρτυρα εξαρχής»

«Εχει δώσει 4 καταθέσεις ως Γιαννης Αναστασίου, εχει δώσει σημεία και τέρατα,  εχει μιλησει για πάρτι διαφθοράς, αυτά ειναι δικά του λόγια,  έχει δώσει δέκα ονόματα συμβουλων και παραγόντων του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, και είπε κατι πολύ σοβαρό  και για τον Λοβέρδο και τον Γεωργιάδη, το εξης

«Δεν μπορεί να μην ήξερε όλη αυτή την κατάσταση ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης», είπε.

«Ποιος τον πίεσε να  το πει για τον Γεωργιάδη;» αναρωτιέται η Παπαδάκου

Ο Μανιαδάκης μιλάει για πολιτικές  πιέσεις και συγκεκριμένα για πιέσεις  Αμερικανών και διαφόρων κύκλων. Ισχυρίζεται σε συνεντεύξεις του  ότι εκείνος επέλεξε να μη γίνει προστατευόμενος μάρτυρας των Αμερικανών επειδή…δεν τον ενδιέφερε  το πρόγραμμα προστασίας στις ΗΠΑ. Είπε δε ο Μανιαδάκης ότι επειδή ακριβώς απέρριψε την αμερικανικη πρόταση, οι Αμερικανοι τον ενέπλεξαν!!!

Η αληθεια είναι η ακριβώς αντιθετη, όπως φαίνεται.

«Οι Αμερικανοί είχαν στοιχεία ή καταθέσεις  εναντιον του και δεν ήθελαν να τον κανουν εξαρχης  προστατευομενο μάρτυρα. Και οι Έλληνες το σκέφτηκαν πάρα πολύ, αφου υπήρχαν στοιχεια στο FBI», είπε η Παπαδάκου

«Πήγε αυτοβούλως στους Αμερικανούς επειδή τον ενέπλεκαν και οταν του πήρα συνέντευξη στον Αλφα έλεγε ότι δεν ειχε καμια εμπλοκή, ενώ λιγο μετά πήγε στις ΗΠΑ και περιέγραφε το σκανδαλο, χωρίς βεβαίως να εμπλέξει τον εαυτό του. Και πάλι οι Αμερικανοι δεν τον έκαναν προστατευόμενο μάρτυρα και στο πρώτο πορισμα το Δεκέμβρη του 2017 απο τις ΗΠΑ εμφανιζεται ως εμπλεκόμενος ο Μανιαδάκης. Λέει ότι δεν του βρήκαν χρήματα, ενώ και βεβαια ο ΣΔΟΕ του βρήκε χρήματα και τα πλήρωσε με ρύθμιση, βρέθηκαν πολλά χρήματα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και τα πλήρωσε όπως ορίζει ο νομος, οπότε λέει αληθεια ότι δεν οφείλει, αλλά σίγουρα του βρήκαν πολλά χρήματα που δεν μπορουσε να δικαιολογήσει»

«Το να μετατρέπεται ένας μάρτυρας σε κατηγορούμενο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, και το λέω για να μην κάνουμε τους έκπληκτους. Ομως έχει προκληθεί  μεγάλος θόρυβος γιατί είναι υπόθεση πολιτικού ενδιαφέροντος.»

«Η κατάθεσή του μπαίνει στο αρχείο, όσον αφορά στα στοιχεία που αφορουν στον ίδιο, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και στις καταθέσεις του, εξακολουθούν να ισχύουν.»

«Εκτός από την Νοβάρτις ερευνάται και άλλη εταιρεία που έχει σχέση με τον κ. Μανιαδάκη, πρέπει να πω. Η εταιρεία αυτή είχε έδρα την Κρήτη, και αυτή είναι άλλη υπόθεση. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που θα ερευνηθούν με υπευθυνότητα»

«Ο κ. Μανιαδάκης στις καταθέσεις του είπε και για το Χάρβαρντ Πρότζεκτ και κατονόμασε συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού, έχει πει σημεία και τέρατα. Τον κ. Μανιαδάκη δεν τον βρήκε η εισαγγελία, πήγε ο ίδιος και είπε πράγματα που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι εισαγγελεις αν δεν τους τα ελεγε εκεινος».

«Ξεφυλλίζω τώρα τις καταθέσεις του και διαβάζω σημεια και τέρατα. Ο κ. Μανιαδάκης φώτισε το πως τιμολογούνταν τα φάρμακα γιατί ο ίδιος συμμετείχε σε συσκέψεις με τους υπουργούς και την τρόϊκα. Είναι κοινό μυστικό ότι είχε καλή σχέση με τους τροϊκανούς. Ο κ. Μανιαδάκης είχε και μια άλλη ιδιότητα, ομως, συνεργαζόταν με την Νοβάρτις. Το λέει ο ίδιος σε μια κατάθεσή του τον Ιανουάριο του 2018, σε επώνυμη κατάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο ίδιος, μόνος του,  λέει ότι ήταν σύμβουλος στο Γεωργιάδη, στο Λοβέρδο. Περιγράφει μόνος του το πως γινόταν η υπερτιμολόγηση, ποια φάρμακα προωθήθηκαν και μιλάει με ονόματα.»

«Είπε και το περίφημο με τον κ. Σαλμά με τα 50ευρα. Το μόνο που είπε ότι γνώριζε περί χρηματισμού ήταν για τον κ. Σαλμά και εδώ αναρωτιέμαι γιατί; Βάζω ερωτηματικό.»

«Ο κ. Μανιαδάκης κατονόμασε συμβούλους του πρώην πρωθυπουργού, συμβούλους των υπουργών που ήταν υπέυθυνοι για την πολιτική του φαρμάκου και είπε το βασικότερο όλων ότι «οι υπουργοί δεν μπορούσαν να μην ξέρουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here