Δημοσιογραφική μαρτυρία για την στάση των ΜΑΤ στην διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης-Ξυλοφώρτωναν κόσμο αδιακρίτως

Την εμπειρία του από την πορεία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, περιέγραψε μέσα από ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Δημήτρης Σούλτας.

«Βρίσκομαι στην Πατριάρχου Ιερεμίου (κάθετη στην Αλεξάνδρας, πρώτη παράλληλη της Λουκάρεως στην κάθοδο). Πριν από λίγα λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί μαθαίνοντας την απόφαση, φωνάζει συνθήματα. Ξαφνικά αρχίζουν οι κρότου- λάμψης και τα δακρυγόνα, που φαίνεται να έχουν πέσει στη συμβολή με τη Λουκάρεως» έγραψε στην ανάρτησή του.

«Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται μπαίνοντας στα στενά. Γύρω στα 200 άτομα ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιερεμίου για να προστατευτούν. Εκεί, στη συμβολή με τη Λάμπρου Κατσώνη, χωρίς κάτι άλλο να συμβαίνει, εμφανίζεται μια διμοιρία των ΜΑΤ και αρχίζει να ρίχνει δακρυγόνα στον κόσμο που απομακρύνεται. Είναι εμφανές στις φωτογραφίες ότι τα δακρυγόνα πέφτουν και στις εισόδους των σπιτιών και στριμώχνουν τον κόσμο στα σκαλοπάτια του πεζοδρόμου. Όπως επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες ο κόσμος τους καλεί να σταματήσουν. Η απάντηση της διμοιρίας είναι να αρχίσει να ξυλοφορτώνει αδιακρίτως τον κόσμο. Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αλλά είναι ενδεικτικό της στάσης της Αστυνομίας σήμερα (και όχι μόνο σήμερα)» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here