Δημοσιεύματα για τέλος 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή τέλους ένα τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων,  ως εναλλακτικό μέτρο τόνωσης των εσόδων στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς». Ωστόσο, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δηλώνει άγνοια για το θέμα. 
 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προβλέπει πως το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ. Η παρακράτηση θα γίνεται τόσο στις συναλλαγές στη Τράπεζα όσο και στις αναλήψεις μέσω των ATM ή web banking.

Ετσι, σε κάθε 1.000 ευρώ ανάληψης, είτε για μισθοδοσία, είτε για εμπορικό σκοπό, θα επιβάλλεται παρακράτηση 1 ευρώ. Για 10.000 ευρώ θα παρακρατούνται 10 ευρώ, για 100.000 ευρώ το τέλος θα είναι 100 ευρώ και για 1 εκατ. ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 1.000 ευρώ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν το τέλος επιβάλλεται και στην περίπτωση που καταθέτης μεταφέρει χρήματα μεταξύ λογαριασμών που είναι ο ίδιος δικαιούχος (αυτά δεν φεύγουν από την τράπεζα).

Πάντως, τραπεζικά στελέχη υποστήριζαν πως το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν εφαρμοσθεί, καθώς εμπίπτει στους νέους κανόνες εποπτείας των τραπεζών.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμείς που η Μισθοδοσία μας είναι μέσω Τραπεζών τι φταίμε. Μπορώ να επιλέξω να μην πληρώνομε μέσω Τραπέζης? Ε ρε ρεζίλια,,, από όπου πάρουν, ότι πάρουν. Δικαιοσύνη μόνο στην Θεωρία!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here