Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την ιατρική χρήση της κάναβης

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης για ιατρική χρήση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή, είπε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε να έχει θετικό αποτέλεσμα τόσο ως προς τη θεραπεία αλλά και στον τομέα των επιχειρηματικών επενδύσεων».

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα με βάση την κάνναβη ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους, όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμεση λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.α.

Η ΚΥΑ εκδίδεται σε συνέχεια του πορίσματος που συνέταξε επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

«Η εφαρμογή του μέτρου προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν», διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here