Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφει από Δευτέρα η ελεγχόμενη στάθμευση και πρόστιμα

Τέλος η ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, που ίσχυε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων, ύστερα από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, επανέρχεται από την Δευτέρα 12 Απριλίου το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

Ήδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες που έως σήμερα σταθμεύουν εντός του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, προφορικά αλλά και με ενημερωτικά έντυπα. Από την ερχόμενη Δευτέρα, στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τα οχήματα επισκεπτών (πινακίδα Ρ69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν καταβολής αντίστοιχου τέλους, το οποίο θα είναι ανάλογο της διάρκειας της στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελεγχόμενη Στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.

Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, επίσης όλες τις ημέρες και ώρες.

Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ. Για στάθμευση δυόμισι ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και τριών ωρών 6 ευρώ.

Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1€, 2€ και 6€). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κλπ.).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here