Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Βολές Γεννηματά σε Τσίπρα

Η συνεργασία για κοινή κάθοδο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ(παρά τις αντιδράσεις του Φ. Κουβέλη και άλλων 31 μελών της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ) είναι γεγονός. Οπως και το όνομα του κοινού εκλογικού συνδυασμού των δύο κομμάτων: Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος είπαν ότι τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε δέκα συν μία προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Επίθεση Γεννηματά στον Αλ. Τσίπρα

Η κ. Γεννηματά από τη πλευρά της δεν παρέλειψε να επιτεθεί προσωπικά για άλλη μια φορά στο Αλ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και επιμένει να αρνείται τη μετεκλογική συνεργασία.

Σε συνέντευξή της στο Βήμα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς του και τα «τυχοδιωκτικά» παίγνια κατέστρεψε τη χώρα και εκτιμά ότι η πόλωση ανάμεσα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι τεχνητή και πολιτικάντικη.

Και βολές κατά Γ.Παπανδρέου

Η κ. Γεννηματά καλεί όσους ανήκουν στην πολιτική και κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ για το ναυάγιο των συζητήσεων επέρριψε ευθύνες για διάσπαση της ενότητας τον Γιώργο Παπανδέου λέγοντας: «Δούλεψα από την πρώτη στιγμή για την ενότητα της παράταξης, τώρα δίνουμε τη μάχη με όσους στηρίζουν αυτή την προοπτική».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here