Δημήτρης Μητσοτάκης για ΚΕΘΕΑ: Δικαίωμα στην απεξάρτηση θα έχουν μόνο τα παιδιά των Αρίστων

Τη φωνή του με όσους αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει τη φυσιογνωμία και τη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, συρρικνώνοντας τα προγράμματα της θεραπευτικής κοινότητας, ενώνει ο τραγουδοποιός Δημήτρης Μητσοτάκης. Σε μια ανάρτηση όλο οργή στο facebook, ο Δημήτρης Μητσοτάκης που γνωρίζει καλά τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, καθώς εδώ και 27 χρόνια διδάσκει μουσική στα μέλη του, στο πλαίσιο των δημιουργικών δραστηριοτήτων της κοινότητας, χαρακτηρίζει «τουλάχιστον χυδαίο» το ότι «πάνε να χτυπήσουν τη δωρεάν κρατική προσφορά» στους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους.

«Δικαίωμα στην απεξάρτηση θα έχουν μόνο τα παιδιά των Αρίστων που οι γονείς τους έχουν οικονομική επιφάνεια. Ναι, μην εκπλήσσεστε, η πρέζα υπάρχει και στα καλύτερα σπίτια. Η πλέμπα ας ψοφήσει ή ας πιει μεθαδόνη…» υπογραμμίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Μητσοτάκη:

«Στο ΚΕΘΕΑ διδάσκω μουσική, στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων των μελών, εδώ και 27 χρόνια. Το να μιλήσω για την προσφορά των κοινοτήτων στους θεραπευόμενους είναι περιττό, αρκεί να απαριθμήσω  τους ανθρώπους που έχω δει να  ανασταίνονται και να ξαναζούν καθαροί, κάνοντας δικές τους οικογένειες, δικά τους όνειρα, βάζοντας νέους στόχους σε μια ζωή απαλλαγμένη από τον εφιάλτη των ουσιών. Το ότι πάνε να χτυπήσουν αυτή τη δωρεάν κρατική προσφορά είναι το λιγότερο χυδαίο, σε μια εποχή που η λαίλαπα των εξαρτήσεων ολοένα και φουντώνει λόγω των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και όχι μόνο. Φαίνεται όμως ότι τα κέρδη από τα έσοδα στο χώρο της Απεξάρτησης είναι πολλά για να μην τα καρπώνονται ιδιώτες. Δικαίωμα στην απεξάρτηση θα έχουν μόνο τα παιδιά των Αρίστων που οι γονείς τους έχουν οικονομική επιφάνεια. Ναι, μην εκπλήσσεστε, η πρέζα υπάρχει και στα καλύτερα σπίτια. Η πλέμπα ας ψοφήσει ή ας πιει μεθαδόνη…».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here