Δήμητρα Μανθεάκη:  «Ο άνθρωπος που παντρεύτηκα»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Η Δανάη, παντρεμένη με τον πανίσχυρο επιχειρηματία Ντάγκλας Μακάλλεν, ζει παραμελημένη ως σύζυγος και απομακρυσμένη ως μητέρα από τα παιδιά της. Δημιουργεί παράνομο δεσμό με τον ελληνικής καταγωγής διάσημο συγγραφέα Τόμας Πάπας, αλλά ξέρει πως αυτή η σχέση, είναι λόγω των συνθηκών, καταδικασμένη. Ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη στον οποίο θα την οδηγήσει η απληστία του άνδρα της που ξεπερνά τα άκρα και τις περιπέτειες που θα μπλέξει, όταν τα μυστικά του καλά κρυμμένου παρελθόντος της θα εισβάλλουν στη ζωή της και θα την αναποδογυρίσουν. Ο κίνδυνος παραμονεύει κάθε της βήμα και απειλεί να συντρίψει όλους όσους σχετίζονται μαζί της.

Άραγε θα καταφέρει να ξεφύγει από την μέγγενη του θανάτου ή θα χαθεί όπως η οικογένειά της; «Ο άνθρωπος που παντρεύτηκα» της Δήμητρας Μανθεάκη, εκδόσεις Ωκεανός. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που θα κόψει την ανάσα του αναγνώστη από την αγωνία που υφαίνουν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι απρόβλεπτες ανατροπές, οι ατέλειωτες συνωμοσίες και η προδοσία ανθρώπων υπεράνω κάθε υποψίας. Η Δήμητρα Χρηστίδου-Μανθεάκη γεννήθηκε στα Γιάννενα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας, διατηρώντας φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Είναι παντρεμένη με τον Αλέξη Μανθεάκη, γνωστό επικοινωνιολόγο, πρώην εκπρόσωπο της οικογένειας Ρουσσέλ-Ωνάση, συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα IPSACI (The International Parthenon Sculptures Action Committee) που αριθμεί 240.000 μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;

Το έναυσμα για να ξεκινήσω να γράφω ήταν αρχικά για να εκφράσω τα συναισθήματα που μου προκαλούσαν οι διάφορες καταστάσεις στην κοινωνία, όπως συνθήκες διαβίωσης, κακοποίηση των γυναικών και των αδυνάτων. Γενικά βιαιότητα και διαφθορά στο έπακρο καθώς και η ατιμωρησία όσων προκαλούσαν κακό στους άλλους είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

  • Από που εμπνευστήκατε την ιδέα του βιβλίου;

Το εμπνεύστηκα από μια ξένη δικογραφία, αλλά το δύσκολο κομμάτι του βιβλίου ήταν να συνδεθούν τα βασικά στοιχεία με τη μυθοπλασία, ώστε να υπάρχει μια λογική σειρά των γεγονότων και να αποκτήσει ενδιαφέρον το βιβλίο.

  • Μιλήστε μας λίγο για τους ήρωές σας

Η κεντρική ηρωίδα η Δανάη, είναι μια γυναίκα που έζησε έναν τραγικό εφιάλτη στην παιδική της ηλικία.Ο σύζυγος της ο Ντάγκλας είναι ένας σκληρός άνθρωπος που την περιθωριοποιεί ως σύζυγο και ως μητέρα.

Ο Τόμας ο εραστής της Δανάης είναι ένας τρυφερός άνθρωπος, βαθιά ερωτευμένος, τρυφερός και ευαίσθητος που θα κληθεί να πληρώσει τη σχέση του με τη Δανάη, από τον εκδικητικό Ντάγκλας.

  • Ο αναγνώστης που θα πάρει στα χέρια του το βιβλίο σας, τι είδος μυθιστορήματος θα περιμένει να διαβάσει; 

Θα διαβάσει ένα βιβλίο με πλοκή, πολλές ανατροπές, μυστήριο αλλά και για έναν μεγάλο έρωτα που μοιάζει καταδικασμένος εκ προοιμίου.Οι ήρωές του βαδίζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια και διακυβεύονται, όχι μόνο η επαγγελματική υπόσταση αλλά και η ίδια τους η ζωή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here