Δημιουργείται «Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο» από το Ίδρυμα Ωνάση

Το δικό της εθνικό μεταμοσχευτικό κέντρο αποκτά τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, στην Αθήνα, καθώς το όραμα για τη δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου γίνεται πραγματικότητα, με νέα προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση στην Υγεία.

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει και την πρώτη αυτόνομη μονάδα μεταμόσχευσης αποκλειστικά για παιδιά στην Ελλάδα, το Ωνάσειο Παίδων, στο οποίο θα προσφέρονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και στην Παιδοκαρδιολογία και Παιδοκαρδιοχειρουργική. Ένα Κέντρο με ειδική μέριμνα και για τον ανασφάλιστο ασθενή, ένα νοσοκομείο για όλους.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ιδρύματος, το όραμα υπήρχε εδώ και καιρό. «Το Ίδρυμα Ωνάση εργάστηκε για την πραγμάτωσή του με σταθερά βήματα και με αποφασιστικότητα, έχοντας ως οδηγό τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Σε συνεργασία τόσο με την Πολιτεία, όσο και με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), οι προσπάθειες απέδωσαν τελικά καρπούς και με την ψήφιση του σχετικού Σχεδίου Νόμου στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής, μπήκαν οι βάσεις ώστε δίπλα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), σε τρία χρόνια από την έναρξη των εργασιών, να δημιουργηθεί ένα δεύτερο νοσοκομείο αφιερωμένο στις μεταμοσχεύσεις».

Σε αυτό το όραμα αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά την επίσημη παρουσίαση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, σε εκδήλωση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας και πρεσβευτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here